VIMAFER-C - антикорозионно покритие на циментова основа

 

alt

Описание

VIMAFER-C е готово за употреба циментово покритие за защита на арматурата от корозия. Използва се и като слепващ слой между стари и нови бетони при възстановителни работи. [EN 1504-7]

Производител: Vimatec – Гърция

Употреба

VIMAFER-C се използва:

  • За защита на арматурата при възстановяване на стоманобетон, наранен в резултат на земетресения, овъгляване или десортиране на бетона.
  • Като превантивна мярка за защита на арматурата в тънки строителни елементи или когато строителният елемент ще бъде поставен във влажна среда.
  • Като свързващ слой между стари и нови повърхности на бетони и замазки. Елементите, които ще се възстановяват, трябва добре да се почистят от прах, кал и др. Бетонът или замазката трябва да се почистят от остатъчни елементи, прах, кал и др. преди полагане на свързващото покритие.

VIMAFER-C се добавя към водата при непрекъснато бъркане в съотношение VIMAFER-C към вода 2.65:1 до формирането на еднородна смес.

Полагане

  • Като антикорозионно покритие материалът се нанася с четка със средна твърдост на два слоя. Дебелината на единия слой не трябва да бъде по-голяма от 1 мм, за да се избегне образуването на пукнатини в материала. Всеки нов слой се нанася след изсъхване на предишния.
  • Като свързващ слой между стари и нови бетони и замазки, материалът се нанася в един слой с дебелина приблизително 2 мм. Полагането на новия бетон или замазка се извършва, докато свързващият слой още не е засъхнал.

Разход

Като антикорозионно покритие: 0.07÷0.150 кг за 1 метър линеен, в зависимост от диаметъра на армировката.

Като свързващ слой: около 2 кг/кв.м.

Характеристики

Вид: циментов прах

Цвят: червенокафяв

Необходима вода: 25% от теглото

Относително тегло на сухата смес: 1.4 ± 0.10 кг/л

Якост на натиск: 32.00 ± 5.00 N/кв.мм

Якост на огъване: 7.00 ± 2.00 N/кв.мм

Относително тегло на разтвора: 1.9 ± 0.10 кг/л

Време за изразходване: ~ 1 час при + 20ºС

Съхранение и опаковки

Срок на годност на неразпечатани опаковки – минимум 12 месеца в защитени от влага помещения. Да се прилага при температура по-висока от +5ºС. Метални кутии от 5 кг.

Заб. Продуктът съдържа цимент, който предизвиква алкална реакция с водата – т.е. дразнител.

 

ПРЕВОДАЧ

Bulgarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Полагане на хидроизолация

You are here