VICOLITH ACRYLIC FLEX - еластично лепило за плочки

 alt

Описание

VICOLITH ACRYLIC FLEX е висококачествено еластично циментово лепило, с полимерни смоли, както за външна, така и за вътрешна употреба. Притежава силна адхезия и устойчивост на влага, с удължено отворено време. Има нулево свличане.

 C2TE/S1 [EN 12004/12002]

Производител: Vimatec – Гърция

Описание

VICOLITH ACRYLIC FLEX е висококачествено еластично лепило за плочки на циментова основа с полимерни смоли. Притежава силна адхезия и устойчивост на влага с удължено отворено време. Класифицира се като лепило тип C2 TE S1 според EN 12004 и EN 12002.

Приложение

VICOLITH ACRYLIC FLEX е подходящо за лепене на абсорбиращи и гладки плочки като гранитогрес, естествени камъни, декоративни и едроразмерни плочи и др. върху стени и подове. Особено подходящо за места, при които се изисква силна адхезия, еластичност, устойчивост на влага - балкони, тераси, подове с подово отопление, метални повърхности, върху стари плочки и др. Подходящо за вътрешна и външна употреба.

Указания за употреба

1. Подготовка на основата

Повърхността трябва да бъде почистена от прах, кал, боя, остатъчни материали и др. Препоръчително е навлажняване преди полагането.

2. Полагане

VICOLITH ACRYLIC FLEX се добавя постепенно към студена вода в чист съд и се бърка с помощта на нискооборотен миксер (<600 оборота/минута). След като сместа стане хомогенна е необходимо да се изчакат 5-10 минути, за да започне втвърдяването й. Разбърква се отново. Нанася се върху основата с помощта на назъбена маламашка. Плочката се фиксира чрез притискане на желаното място. Нанасянето трябва да се извърши в рамките на 30 мин. след разстилане на материала. В противен случай се образува кора, която пречи на адхезията с плочката. В този случай сместа се отстранява и се заменя с нова.

Върху дилатационни и рабoтни фуги не се полагат плочки!

Технически характеристики

Вид: циментова прах

Цвят: бял и сив

Смесване с вода: 7.750 л/торба от 25 кг

Работна температура: +5º С до +35ºС

Дебелина на полагане: до 15 мм

Време за втвърдяване: в съд до 6 часа                            

Време за полагане: мин. 30 мин.

Време за корекции: мин. 30 мин.

Свличане: = 0,5 мм

Фугиране на стени: след 3 – 8 ч.

Фугиране на подове: след 24 ч.

Якост на адхезия: 28 дни = 1.90 N/mm²

При загряване +70º С: =1.90 N/mm²

При престой под вода: =1.50 N/mm²

25 цикли замразяване и размразяване: =1.50 N/mm²

Температурна устойчивост: от -30º С до +90º

Посочените технически характеристики се отнасят за температура на околната среда +23ºС и 50% влажност на въздуха.

По-ниските температури удължават втвърдяването, а по-високите го намаляват.

Разходна норма

1,5 – 4.00 кг/кв.м, в зависимост от вида на основата и плочките.

Транспорт и съхранение

Да се съхранява в сухи и закрити помещения при температура над 0º С 12 месеца.

Безопасност на труда

Специални мерки не се налагат. Да се спазват изискванията за безопасност, дадени в Правилника за безопасност на труда при изпълнение на СМР.

Опаковки

Книжни торби по 25 кг.

ПРЕВОДАЧ

Bulgarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Полагане на хидроизолация

You are here